Koelkasten voor de opslag van medicijnen

Koelkasten voor de opslag van medicijnen

minutes reading
Bij een medicijnkoelkast kan de temperatuur tussen nauwe grenzen worden ingesteld en is de temperatuur binnenin overal gelijk. Gewone keukenkoelkasten kunnen sterk in temperatuur fluctueren, ook al zijn ze juist ingesteld. Verder is de temperatuur binnenin de keukenkoelkast niet overal gelijk. Dit probleem wordt versterkt als deze volgeladen is met vaccins waardoor ongemerkt de achterste vaccins kunnen bevriezen en de voorste vaccins te warm worden bewaard. Een medische koelkast kent dit probleem niet door de techniek van koelen.

Aan het bewaren van medicijnen, vaccins, weefsels en andere gevoelige monsters worden zeer hoge eisen gesteld.

Om aan deze eisen te voldoen biedt HapoH een breed assortiment koel- en vriesapparaten waarbij op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid geen enkele concessie is gedaan. De apparaten uit de MediLine bieden een constant koelvermogen, zijn gemakkelijk te reinigen en snel en eenvoudig te onderhouden. En dat alles bij een zo laag mogelijk energieverbruik.

Waarom geen model voor huishoudelijk gebruik?

Laboratoriumapparaten hebben de voorkeur boven huishoudelijke apparaten en eenvoudige professionele apparaten vanwege de volgende kenmerken:
 
Temperatuurstabiliteit en veilige opslag

Bij het opslaan van gevoelige stoffen, preparaten etc. zijn strikte limieten voor opslagtemperaturen vereist. Onze medicijnkoelkasten van onder meer Liebherr, zijn ontworpen om op alle niveaus in het apparaat een gecontroleerde temperatuur te bieden. Huishoudelijke apparaten zijn bedoeld voor de niet-kritische opslag van voedselproducten en hebben soms geen of slechts een zwak geforceerd luchtsysteem waarbij temperatuurstabiliteit niet kan worden gegarandeerd. Ook reageren de temperatuurdisplays erg traag of tonen alleen de ingestelde waarde en niet de werkelijke binnentemperatuur. Daarbij zijn de koelsystemen van huishoudelijke apparaten niet ontworpen om binnen krappe temperatuurbanden te werken, zeker niet bij intensief gebruik. Wanneer de temperatuur van een laboratoriumapparaat de alarmgrenzen overschrijdt, kan er onmiddellijk een alarm worden geactiveerd, in tegenstelling tot standaard koel- en vrieskasten voor huishoudelijk of professioneel gebruik. Deze hebben veelal geen of een extreem vertraagd extern alarm.

Koelers voor medicijnen en farmaceutica

Koelkasten in apotheken, ziekenhuizen en dokterspraktijken moeten voldoen aan hoge eisen voor de opslag van geneesmiddelen. Daarom beschikken Liebherr medicijnkoelkasten over talrijke functies en uitrustingskenmerken om hoogwaardige preparaten en temperatuurgevoelige vaccins en medicijnen op de best mogelijke manier te bewaren. De Liebherr medicijnkoelkasten voldoen uiteraard aan de  van DIN 58345 voor het bewaren van medicijnen.

Medicijnen overzichtelijk bewaard

Onze aluminium lades met transparante voorzijde (standaard op H63 uitvoering) bieden snel een goed overzicht van de opgeslagen medicijnen. Hierdoor kunnen deuropeningen worden verkort wat de temperatuurstabiliteit helpt te behouden. De duurzame aluminium behuizing zorgt voor een optimale koudeverdeling en ondersteunt daarmee het lage energieverbruik en het behoud van de kwaliteit van geneesmiddelen op lange termijn.

Maximale temperatuurstabiliteit

De temperatuur in de koelkast is nauwkeurig en stabiel. Het display toont de temperatuur met een precisie van 0,1 °C. Af fabriek wordt de temperatuur ingesteld op +5 °C. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur bij een eventuele storing niet onder +2 °C daalt, zijn de medicijnkoelkasten uitgerust met een veiligheidsthermostaat. De maximale temperatuurfluctuatie is gelijk of lager dan 1,5°C.

Uw producten goed beveiligd

Optische en akoestische alarmsystemen waarschuwen bij temperatuurafwijkingen of wanneer de deur openstaat. Alle alarmparameters zijn ingesteld conform DIN 58345. De alarmvertraging kan na het openen van de deur naar eigen wens worden ingesteld tussen 1 en 5 minuten. Voor extra veiligheid zorgen een optisch alarm voor stroomuitval en een alarm wanneer de sensor defect is.

Extra temperatuurcontrole mogelijk

In de binnenruimte is een 10 mm opening aangebracht die de mogelijkheid biedt een onafhankelijke temperatuursensor of ander meetinstrument door te voeren.

 

 

 
 
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »
Compare products0