Het gebruik van natuurlijke geuren in de zorg is in Zwitserland en Amerika al langere tijd bekend. Echter staat het in ons land nog in de kinderschoenen. Vaak realiseert men zich niet hoe belangrijk geur kan zijn in de zorgsector en wat geur precies voor een instelling en haar bewoners en/of clienten kan betekenen.

In Nederland is deze techniek nu ook beschikbaar en kan binnen iedere zorginstelling in het bestaande systeem geïntegreerd worden. Door natuurlijke geur professioneel in te zetten kunnen verschillende belangrijke doelen in de zorg bereikt worden. Hierdoor worden kosten bespaard en neemt de aantrekkelijkheid van de instelling sterk toe.

Onderzoek heeft aangetoond dat het verdampen van etherische olie in de lucht een bacteriedodend effect heeft. Zelfs de MRSA bacterie kan hier niet tegenop. Voor zieken- en verpleeghuizen een belangrijke factor.
Ziekteverzuim onder personeel neemt af doordat bacteriën in de lucht worden gedood.  
PG bewoners leggen aantoonbaar minder beslag op het zorgpersoneel omdat zij zich door de natuurlijke geur rustiger en minder angstig voelen.

De apparatuur kan als standalone worden geplaatst, eventueel mobiel, maar kan ook aangesloten worden op het airco- of luchtverversingssysteem (en zorgt ervoor dat bacteriën in dat systeem gedood worden).

Wat is geurmarketing?

Onze natuur communiceert – met kleuren, vormen, klanken en geuren. Geurervaringen werken daarbij als mooie muziek. Ze kunnen herinneringen oproepen en emoties opwekken en hebben direct invloed op ons welbevinden. PRIMAVERA PROAIR gebruikt de kracht van de meest hoogwaardige etherische oliën voor professionele toepassingen om met behulp hiervan de eigen identiteit van een onderneming of een product te versterken. Zo fungeert de tool 'natuurlijke geur' als een effectieve bouwsteen in de marketingstrategie. Want waar je je prettig voelt, blijf je graag wat langer. Maak ook gebruik van het brede scala aan mogelijkheden om invulling te geven aan een natuurlijke geurcommunicatie – en laat een goede herinnering achter!

Tegen deze achtergrond beschouwt PRIMAVERA PROAIR 'geurmarketing' als een complex begrip: om antwoord te kunnen geven op de vraag waarom klanten wat kopen en wanneer ze dat doen, is het naar onze ervaring onvoldoende je uitsluitend te concentreren op verkoopbevordering, omdat er hier sprake is van een ingewikkeld samenspel van een groot aantal factoren. Wij hebben de ondervinding dat de tijd dat klanten blijven, positief wordt beïnvloed door een aangename sfeer waarbij je je prettig voelt. Dat blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek: winkelen wordt hoe langer hoe meer een belevenis. Het gaat niet meer in de eerste plaats om het product, maar om het levensgevoel dat wordt overgebracht om merkbinding tot stand te brengen. In de marketingstrategie van een onderneming kan de geur die in een ruimte hangt, dus fungeren als een effectief presentatie-instrument: weloverwogen en gedoseerd gebruikt, zegt dit meer dan duizend woorden... Studies en de feedback van onze klanten bevestigen dat.

Voordelen van professionele aromatisering

  • Gemotiveerde medewerkers – minder ziekteverzuim
  • Klanten die zich prettig voelen – langere verblijfsduur
  • Actieve bezoekersstromen – grotere productiviteit
  • Veel profijt voor huurders en investeerders
  • Vastgoedobjecten behouden hun waarde of worden meer waard