Kalibratie

Naast het leveren van apparatuur kunnen wij de meesten producten ook voorzien van een kalibratie certificaat. Onze partner hierin beschikt over de kennis en apparatuur voor het kalibreren van thermometers. Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met een internationale standaard om de nauwkeurigheid vast te stellen. Er wordt hiervoor o.a. gebruikt gemaakt van temperatuurbaden, dry-blocks en een klimaatkast. De te kalibreren apparatuur wordt vergeleken met een door VSL (voorheen NMI) gecertificeerde meter. De testresultaten worden vermeld op een certificaat. Bij een te grote afwijking wordt, indien mogelijk, het te certificeren product gejusteerd (bijstellen zodat deze weer voldoet aan de nauwkeurigheidsspecificaties).

 

Opnieuw laten kalibreren

Een kalibratie certificaat is 1 jaar geldig. Ca. 1 maand voordat het certificaat is verlopen ontvangt u van ons een brief waarin wij aangeven dat u het product opnieuw kunt laten kalibreren. Hiertoe wordt een speciaal hiervoor ontworpen retourformulier meegezonden. Ook hierop vind u de keuzes terug of u een standaard kalibratie certificaat wilt ontvangen of zelf 4 meetpunten wenst op te geven. Als u kiest voor een standaard certificaat hoeft u dus geen temperaturen in te vullen. Het formulier om te kalibreren kunt u ook op deze pagina downloaden.
U dient er rekening mee te houden dat het herkalibreren 5-7 werkdagen in beslag neemt. Indien gewenst kunnen wij u voor deze periode leenproducten leveren

FAQ

Waar moet ik mijn producten naartoe sturen om ze opnieuw te laten certificeren?

Naar het volgende adres:

Re5al B.V.
Meer en Duin 64b
2163 HC Lisse

U bent uw product 5 a 7 werkdagen kwijt en we raden aan het product degelijk te verpakken om te voorkomen dat het tijdens het vervoer beschadigd.

Ik kan niet zonder temperatuur registratie, maar mijn producten moeten wel gecertificeerd worden, wat moet ik nu doen?

U kunt contact met ons opnemen en vragen om een huurlogger, deze sturen we dan op en kunt u tijdelijk gebruiken.

Kunnen producten opnieuw gekalibreerd worden?

Een kalibratie certificaat is 1 jaar geldig, eigenlijk moet elk product elk jaar opnieuw gekalibreerd worden. U wordt hierover op tijd door ons bericht.