Geurolie voor professioneel gebruik

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Gezond ruimteklimaat

Etherische oliën reinigen de lucht en ontlasten ons immuunsysteem, doordat ze bacteriën, virussen en schimmels effectief bestrijden. Zo dragen ze ertoe bij het besmettingsrisico te verkleinen en het aantal ziektegevallen laag te houden. Door hun sterke antioxidatieve werking beschermen ze het lichaam bovendien tegen celbeschadiging en vroegtijdige veroudering.

De samenstelling van de oliecomposities waarmee een ruimte wordt gearomatiseerd, moet daarom ook worden afgestemd op het gewenste effect op de gezondheid. Wanneer het besmettingsrisico op de voorgrond staat, bijvoorbeeld in de verkoudheidsperiode, zijn naaldhout- en mandarijnolie een geschikte keuze, want deze oliën bevatten een extreem hoog percentage kiemdodende terpenen. Is vooral een stimulerend effect belangrijk, dan bewijzen aroma's als rozemarijn, pepermunt en hysop goede diensten. Lavendel, sinaasappel en mandarijn harmoniseren en ondersteunen zo de vermindering van stress. We kunnen de dingen gemakkelijker loslaten. In onze gejaagde wereld kunnen er daardoor waardevolle regeneratieprocessen op gang worden gebracht: we voelen ons sneller fit en pakken nieuwe taken met elan op. Deze inzichten uit de aromakunde kunnen nu ook worden gebruikt in de zakenwereld bij de aromatisering van grote ruimtes en oppervlakken.

In de Verenigde Staten konden negatieve waarnemingen met betrekking tot het welbevinden, die worden samengevat onder de noemer 'sickbuildingsyndroom', vooral in verband worden gebracht met ventilatie- en aircosystemen*. Door de continue meervoudige filtering van de lucht nam het zuurstofgehalte zo sterk af, dat medewerkers zich slap en moe gingen voelen of zelfs ziek werden. De 'dode lucht' had ook een negatief effect op de activiteiten binnen het gebouw in het algemeen: het personeelsverloop nam toe, klanten meden de winkels en kantoren die er gevestigd waren, en voor zover ze er kwamen, gingen ze vaak snel weer weg. De toeloop nam af en de omzet bleef uit…. In het ergste geval kan een slecht gebouwklimaat met een frequente huurderswisseling ertoe leiden dat de waarde van een vastgoedobject door de regelmatige leegstand aanzienlijk afneemt. Een lichte, natuurlijke aromatisering (ook of juist via het ventilatie- en aircosysteem) kan hier belangrijke impulsen geven en huurders en investeerders veel profijt opleveren. De softe factor 'welbevinden' wordt hierdoor een belangrijk bestanddeel ('added value') van een op efficiëntie gericht gebouwmanagement.